EL PLAFA AL DIA

Open post

Activitats literàries i de foment de la lectura

Els últims dies s’han realitzat activitats literàries i de foment de la lectura:

  • L’alumnat de 1r d’ESO va tenir l’oportunitat de participar en una xerrada literària amb el Roc Casagran sobre la seva obra “Ara que estem junts”.
  • Un grup d’alumnes de 4t d’ESO va poder mantenir una xerrada literària amb la Laura Gonzalvo, autora de “La llista de les coses impossibles”.
  • I els alumnes de 2n de BATX PAU van realitzar una ruta literària per Gràcia, seguint les passes de la Mercè Rodoreda a “La plaça del Diamant”.

Open post

L’or transparent: no hi ha vida sense aigua

Aquest dies hem celebrat la XIX de la Setmana de la Ciència sota el títol L’or transparent: no hi ha vida sense aigua, amb l’objectiu de promoure l’ús racional de l’aigua en tots els àmbits, coincidint amb la situació excepcional de sequera que estem vivint.

 

Open post

Roger Rúbies i Ariadna Almeda 1r Premi Pere Ferrer de Relat històric breu

En la convocatòria del XVII Premi de Relat històric breu, convocat per Ajuntament de Sant Cugat i Òmnium Cultural, els nostres alumnes han obtingut el primer premi en les categories de:

  • Batxillerat i Cicles Formatius: “Els tuppers invisibles” de Roger Rúbies i Juanola
  • Segon cicle d’ESO: “Si aquests capitells poguessin parlar…” d’Ariadna Almeda i Massuet.

Enhorabona a tots dos!

Open post

Portes obertes Batxillerat 17 d’abril 2023 (17h)

Data: dilluns 17 d’abril de 2023 a les 17h en format telemàtic (meet.google.com/fgh-yoxg-myr)
No cal inscripció prèvia.
En aquesta reunió exposarem el detall de les modalitats de Batxillerat ofertades (Científic-Tecnològic i Social- Humanístic) així com el projecte específic de Batxillerat orientat a Cicles Formatius de Grau Superior (*).
Podeu consultar la presentació en aquest enllaç.
(*) Els alumnes provinents d’altres centres interessats en cursar el Batxillerat orientat a CFGS hauran de realitzar una prova de nivell dimecres 19 d’abril de 2023a les 15:30h.
Open post

Podem fer una vacuna contra el virus VIH?

L’alumnat de 1r i de 2n de Batxillerat han fet un taller on es reprodueix una part de la investigació que es duu a terme als laboratoris de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, per identificar substàncies candidates a formar part d’una vacuna contra la sida. El repte és esbrinar, seguint les etapes de la metodologia científica i utilitzant tècniques de laboratori, si una proteïna concreta del virus podria ser eficaç per eliminar la infecció per VIH.

  

Posts navigation

1 2 3 4 36 37 38
Scroll to top