EL PLAFA AL DIA

Open post

Portes obertes Batxillerat 17 d’abril (17h)

Data: dilluns 17 d’abril a les 17h en format telemàtic (meet.google.com/fgh-yoxg-myr)
No cal inscripció prèvia.
En aquesta reunió exposarem el detall de les modalitats de Batxillerat ofertades (Científic-Tecnològic i Social- Humanístic) així com el projecte específic de Batxillerat orientat a Cicles Formatius de Grau Superior (*).
Podeu consultar la presentació en aquest enllaç.
(*) Els alumnes provinents d’altres centres interessats en cursar el Batxillerat orientat a CFGS hauran de realitzar una prova de nivell dimecres 19 d’abril a les 15:30h.
Open post

Podem fer una vacuna contra el virus VIH?

L’alumnat de 1r i de 2n de Batxillerat han fet un taller on es reprodueix una part de la investigació que es duu a terme als laboratoris de l’Institut d’Investigació de la Sida IrsiCaixa, per identificar substàncies candidates a formar part d’una vacuna contra la sida. El repte és esbrinar, seguint les etapes de la metodologia científica i utilitzant tècniques de laboratori, si una proteïna concreta del virus podria ser eficaç per eliminar la infecció per VIH.

  

Open post

Visita al Servei de Microscòpia de la UAB

Els alumnes de l’assignatura de Biologia de 1r de Batxillerat han visitat el Servei de Microscòpia de la Universitat Autònoma de Barcelona i han après a preparar mostres dels microscopis electrònics així com a manipular el microscopi MET i SET.

Open post

Comença la XVIII Setmana de la Ciència

La Setmana de la Ciència tindrà lloc al nostre institut del 14 al 18 de novembre. El lema d’enguany serà “Fem el cim – La ciència no se’m fa una muntanya” i tindrà l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de les muntanyes, coincidint amb el tema de l’any internacional declarat per l’ONU.

En relació amb aquesta Setmana s’han preparat diverses activitats a l’aula, concursos de cartells i de fotografies, xerrades i sortides per als diferents cursos. A més, als passadissos del centre els alumnes fan exposicions on s’expliquen diferents aspectes relacionats amb la muntanya.

Podeu trobar el detall d’aquestes activitats a la pàgina de la XVIII Setmana de la Ciència, on també trobareu un vídeo que ens ha fet arribar el Kilian Jornet, dedicat a tot l’alumnat del nostre institut.

Des del Departament de Ciències agraïm la vostra col·laboració i us animen a participar i a gaudir de les diferents activitats.

Posts navigation

1 2 3 4 35 36 37
Scroll to top