Aquesta és la principal conclusió des alumnes de 2n d’eso després del taller sobre energies renovables que van fer amb motiu de la Setmana de la Ciència. Un taller molt interessant i útil que es va centrar, principalment, en l’energia solar. Van poder veure com funcionava una placa solar gràcies a unes maquetes de cases auto suficients.
Primer van muntar les maquetes posant a prova els coneixements de tecnologia i van haver de connectar correctament tots els cables amb els corresponents receptors: un timbre, dues bombetes incandescents i una llum led.
Primer, està clar, res s’encenia perquè no hi havia cap font d’energia que els hi permetés funcionar. Però la part realment interessant i divertida va ser quan van sortir a fora, per provar com anava la casa amb l’energia solar, agafant-la i transformant-la en energia elèctrica a partir de les plaques fotovoltaiques que es trobaven al sostre de l’edifici.
Les conclusions? Doncs com dèiem que l’energia solar és l’energia del futur, la que ens portarà cap a un món sostenible i respectuós amb el medi ambient, la qual cosa és completament viable.
Els alumnes de segon volen destacar que “va ser un taller entretingut i profitós, perquè varem aprendre com cuidar el nostre planeta de manera molt directa i eficaç”.