Diploma de reconeixement als projectes d’Aprenentatge Servei

El dia 7 de juny es va celebrar una Jornada dedicada als projectes d’Aprenentatge Servei dels centres educatius i entitats socials de Sant Cugat. L’Institut va rebre de l’Ajuntament un diploma de reconeixement pels projectes de 4t d’ESO en l’educació eticocívica: Craft Solidari, Dona’m joc, Endinsa’t, dóna’m la mà, Geek Zone i Vida Bella. D’entre els projectes que van formar part de l’exposició va ser seleccionat el projecte Vida Bella.

És tracta de projectes que integren el servei a la comunitat amb l’aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors. En l’APS es fonen intencionalitat pedagògica i intencionalitat solidària. L’aprenentatge servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social. 

Una de les finalitats últimes com a centre és garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Entenem que l’educació és una eina de millora social, orientada a formar éssers complerts, amb una dimensió tant intel·lectual com humana i moral. Cal pensar en ciutadans qualificats però també amb ciutadans reflexius, capaços d’analitzar l’entorn en què viuen i de comprometre’s en la seva millora.

D’aquesta intencionalitat neix tot el pla de promoció del voluntariat i del treball per projectes amb metodologia d’Aprenentatge Servei.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to top