Aprendre sobre el terreny!

Els dies 21, 26, 27 i 29 de novembre, els alumnes de 1r d’ESO van anar a la Rierada per descobrir i investigar les comunitats vegetals que viuen a la zona.

El plantejament de diverses hipòtesis sobre la vegetació i característiques de cada vessant de la riera de Vallvidrera va ser l’inici de l’estudi. A partir d’aquí, van fer un treball de camp
dividits en petits grups.

Amb l’ajuda de diferents aparells van prendre diverses dades ambientals al bosc com la temperatura de l’aire i del sòl, la velocitat del vent, la intensitat de la llum i la humitat relativa. Uns grups ho feien a la vessant obaga i els altres a la vessant solell per tal de poder comparar els resultats posteriorment.

Un cop analitzades les dades, l’alumnat va investigar 10 plantes de cada vessant amb l’ajut de fitxes descriptives. També van recollir mostres de fulles per poder treballar-les al laboratori i conèixer el seu contingut hídric. Un cop al laboratori, han posat en comú les dades recollides per poder verificar les hipòtesis plantejades a l’inici, com fan els científics.

Han marxat amb una motxilla plena de noves idees i aprenentatges, que completarem a l’aula utilitzant els recursos disponibles al web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to top